Cicles de Grau Superior

CFGS Dietètica

A continuació us mostrem tota la informació necessària per a poder realitzar el curs en el nostre institut; no oblideu presentar la sol·licitud dins del termini establert. 

agsdix-null

Família professional

Sanitat

agsdix-null

Títol

Tècnic/a superior en dietètica

agsdix-null

Nivell

Cicle formatiu grau superior

agsdix-null

Durada

2000 hores (distribuïdes en 2 cursos acadèmics)

Currículum

Primer curs

Organització i gestió de l’àrea de treball assignada en la unitat/gabinet de dietètica 68h

Alimentació equilibrada 272h

Microbiologia i higiene alimentària 204h

Educació sanitària i promoció de la salut 102

Fisiopatologia aplicada a la dietètica 272h

Formació i orientació laboral 68h

 

Segon curs

Dietoteràpia 249h

Control alimentari 180h

Relacions en l’àmbit de treball 66h

Alimentació sostenible 33h

Síntesi 76h

agsdix-null

Accedeix a la web del Departament d'Educació: Tria educativa

 

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats

 

Sortides professionals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • tècnic o tècnica en dietètica i nutrició,
  • responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats,
  • tècnic o tècnica en higiene dels aliments,
  • consultor o consultora en alimentació i
  • educador sanitari o educadora sanitària.
agsdix-null

Accés

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de batxillerat,
  • tenir el títol de tècnic especialista, tècnic superior o equivalent,
  • haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent, o
  • haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

També poden accedir les persones amb el títol de tècnic de formació professional.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.

agsdix-null

Pagaments

  • Preu públic 360€
  • Quota de material “mirar taula de preus GS”
  • Informació sobre els preus de GSAquí
agsdix-null

Material

agsdix-null
agsdix-null

Horari

  • Torn matí

Informació important

Informació específica

Els alumnes hauran d’adquirir el davantal oficial de l’institut Cal·lípolis, necessari per assistir a les pràctiques que es realitzen a la cuina. També és necessari que els alumnes porten barret de cuina.

Per a les pràctiques al laboratori l’alumne haurà de portar bata blanca.

Formació en centres de treball (FCT)

La sortida a l‘FCT serà segons criteri de l’equip docent, tenint en compte: l’expedient acadèmic i actitud de l’alumne/a, la superació dels crèdits de primer curs i les necessitats de l’empresa. Els alumnes que sortiran es decidiran en junta de primera avaluació.

Els alumnes començaran el crèdit de l’FCT segons les hores a realitzar:

  • Si no tenen exempció podran començar de forma simultània a l’horari lectiu i continuar a l’acabar les classes (setmana 23); llavors realitzen l’FCT de la setmana 24 fins la 34.

Si tenen exempció parcial començaran l’FCT a l’acabar l’horari lectiu.

 

Crèdit de síntesi

 

El crèdit de síntesi es realitza al segon curs del Cicle. Consisteix a la participació de l’alumnat en el Projecte Activa’t. El Projecte Activa’t és un projecte de col·laboració entre l’Institut Cal·lípolis i l’Institut Collblanc de La Canonja, que es porta a terme des del curs 2010-2011. En aquest projecte, els alumnes de segon de Dietètica treballaran amb un grup d’alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Collblanc, dels quals faran un seguiment dels seus hàbits alimentaris i estat nutricional, així com també desenvoluparan tasques d’educació i promoció de la salut mitjançant la preparació d’activitats  relacionades amb l’alimentació saludable i la promoció de l’activitat física. Aquestes activitats  es duran a terme a l’Institut Collblanc amb una freqüència quinzenal. 

Per a l’alumnat que no hagi participat al projecte Activa’t es donarà l’opció de presentar un treball alternatiu en convocatòria extraordinària. Aquest treball queda pendent de ser definit per l’equip docent.

Preinscripcions
calendari

consulta el procés de preinscripció

Accedeix a la nostra secció de secretaria i podràs veure el calendari i els llistats a través de la nostra pàgina web.

L’institut ofereix

5

Projecte educatiu basat en qualitat i millora contínua

5

Modalitat semipresencial

5

Projectes Erasmus de pràctiques a l’estranger

5

Projectes d’innovació

5

Acreditació i reconeixement de l’experiència laboral

5

Convenis amb gran nombre d’empreses i entitats per realitzar l’FCT